Noutăți

menopauza

Cele mai neplăcute simptome ale menopauzei

Menopauza este o etapă naturală în viața fiecărei femei, marcând sfârșitul perioadei reproductive și fiind asociată cu multe schimbări hormonale care pot afecta bunăstarea și sănătatea generală. De obicei apare între vârstele de 45 și 55 de ani și este definită ca absența menstruațiilor timp de 12 luni consecutive. Menopauza este rezultatul încetării producției de hormoni feminini estrogen și progesteron de către ovare.

Pentru multe femei, menopauza provoacă simptome neplăcute precum bufeurile, transpirațiile nocturne, schimbările de dispoziție, oboseala și tulburări de somn. Aceste simptome pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții, activităților zilnice și sănătății mintale.

Simptomele neplăcute ale menopauzei

Menopauza este trăită diferit de fiecare femeie, iar simptomele fiecărei femei variază ca severitate și intensitate. Cu toate acestea, majoritatea femeilor se plâng de câteva simptome care le afectează cu siguranță confortul și viața de zi cu zi. Acestea includ:

  • Bufeurile - o senzație bruscă de căldură, adesea însoțită de înroșire și transpirație. Acest simptom poate apărea atât în timpul zilei, cât și noaptea.
  • Transpirațiile nocturne - transpirație excesivă, în special noaptea în timpul somnului, ceea ce poate interfera cu odihna și duce la oboseală cronică.
  • Schimbările de dispoziție - pot manifesta iritabilitate, anxietate și pot duce la depresie.
  • Tulburările de somn - femeile aflate în menopauză se plâng adesea de dificultăți de adormire, treziri frecvente în timpul nopții sau dimineața devreme.
  • Uscăciunea vaginală și libidoul redus - aceste simptome pot duce la disconfort, durere în timpul actului sexual, risc crescut de infecții și plăcere redusă.

La fel, este foarte comun ca femeile în timpul menopauzei să raporteze probleme de concentrare, dureri articulare, infecții urinare frecvente, amețeli, palpitații, constipație și creștere în greutate (în special în jurul abdomenului). Medicii observă, de asemenea, un risc crescut de osteoporoză și incontinență urinară.

Cum să ameliorăm simptomele menopauzei?

Ameliorarea simptomelor menopauzei ar trebui să includă schimbări în stilul de viață, o dietă sănătoasă, exerciții fizice regulate și tehnici de relaxare. În plus, dacă simptomele sunt severe, medicul poate prescrie terapie de substituție hormonală, precum și medicamente care vizează simptome specifice, cum ar fi antidepresivele. Totuși, orice tratament ar trebui întotdeauna adaptat nevoilor individuale ale pacientei.

În timpul menopauzei, suplimentele de vitamina D și calciu sunt adesea recomandate, precum și remedii pe bază de plante pentru a ajuta la ameliorarea tuturor simptomelor menționate mai sus.

Fitopreparatul Klimadynon® are în compoziția sa extract de Cimicifuga, care are proprietăți de prelungirea tinereții și protejarea sănătății femeii în perioada perimenopauzei. Este demonstrat faptul că substanțele active din acest preparat au un efect similar cu cel pe care îl au hormonii feminini.

Datorită activității sale farmacologice, reduce simptomele precum bufeurile, transpirațiile excesive și schimbările de dispoziție. Eficacitatea și siguranța sa au fost confirmate în studii clinice și, datorită acțiunii sale eficiente, este o alternativă importantă în terapia de substituție hormonală, în special pentru femeile care nu pot sau nu doresc să utilizeze medicamente și hormoni sintetici.

Primele rezultate pozitive le veți simți deja peste 2 - 3 săptămâni. Durata administrării preparatului Klimadynon® este de minimum 6 luni. Ținând cont că simptomele neplăcute ale menopauzei se manifestă pe o perioadă de la 1 la 10 ani, uneori și mai mult, tratamentul va fi necesar pe toată această perioadă. Pentru a continua tratamentul cu Klimadynon®, consultați medicul dvs. ginecolog.

Începeți acum să aveți grijă de Dvs.!